Hier vind je onze uit-tips, culinaire agenda & events. Onze uit-tips, culinaire agenda & events. Klik hier

beleef de boerderij

puur eten en slapen op een echte boerderij

beleef de boerderij

puur eten en slapen op een echte boerderij
kom logeren
op de boerderij
Check de beschikbaarheid

beleef de boerderij

puur eten en slapen op een echte boerderij

kom logeren
op de boerderij

het brandrode rund

De afgelopen jaren hebben een mooie veestapel unieke Brandrode Runderen opgebouwd. Het klinkt misschien wat vreemd: het opeten van iets wat zeldzaam is. Ons inziens is dit echter dé manier om een dergelijk bijzonder ras als Brandrood in stand te houden: door het houden ervan bedrijfseconomisch interessant te maken. Fokkers kunnen daardoor grotere kuddes houden, waardoor er genetisch gezien meer variatie ontstaat. En dat is heel belangrijk om de Brandroden in ere te houden.

Het Brandrode Rund is een authentiek ras uit deze streek, dat de oerinstincten van een echte koe nog sterk in de genen heeft. De Brandroden lopen op kruidenrijke landerijen waar ze in alle rust gelegenheid krijgen om zich te ontwikkelen in een natuurlijke kudde.

We hebben voor dit zeldzame ras gekozen om twee belangrijke redenen. Enerzijds is het een vriendelijk en authentiek ras dat thuishoort ten oosten van de IJssel. Anderzijds is het ras ontstaan voordat er een duidelijke splitsing kwam tussen melkvee en vleesvee: het is een zogenaamde ‘dubbeldoelkoe’. Dit betekent dat de koeien goede moeders zijn, voldoende melk geven voor hun kalfjes en makkelijk bevallen. Gewoon zoals het bedoeld is.

Daarnaast is het vlees waarvoor de dieren uiteindelijk worden gehouden van zeer hoge kwaliteit. Dit laatste heeft ook te maken met het feit dat de dieren de tijd krijgen om te groeien, lekker buiten lopen en hun eigen kostje bij elkaar zoeken. ’s Winters verblijven ze in een ruime hellingstal op stro. Het vee krijgt in de laatste fase een uitgekiend dieet. Het resultaat is bijzonder smaakvol, biologisch vlees met een oorspronkelijke structuur, heerlijke geur en fijne malsheid.

Met de opbrengst van het natuurvlees van de ossen en enkele koeien houden we de volledige kudde in stand. Hiermee werken we aan de broodnodige biodiversiteit volgens het Slow Food principe.

“heanig an”

“heanig an”

Jou laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is: dat is wat ons drijft. En dat doen we vanuit een eeuwenoud boerenerf in Twente. Naast onze natuurinclusieve veehouderij kun je hier op een originele en duurzame manier eten en overnachten.

We hopen dat je met een verblijf op Erfgoed Bossem voldoende ‘vertraging’ opdoet om weer fris in je dagelijkse leven te stappen, de essentie te pakken en te genieten van alle mooie momenten.

Lees meer over Erfgoed Bossem

“heanig an”

Jou laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is: dat is wat ons drijft. En dat doen we vanuit een eeuwenoud boerenerf in Twente. Naast onze natuurinclusieve veehouderij kun je hier op een originele en duurzame manier eten en overnachten.

We hopen dat je met een verblijf op Erfgoed Bossem voldoende ‘vertraging’ opdoet om weer fris in je dagelijkse leven te stappen, de essentie te pakken en te genieten van alle mooie momenten.

Lees meer over Erfgoed Bossem