Koeien en Kaarsen: Kerstdiner
Op woensdag 25 december vindt het Koeien & Kaarsen kerstdiner plaats op Erfgoed Bossem. Zijn jullie erbij?
Bij Erfgoed Bossem proef je het Twentse landleven rechtstreeks van de eigen kringloopboerderij en de mooiste streekproducten. Een unieke culinaire belevenis! Begintijd is om 16:00 uur. Inclusief ommetje Bossem waarin verteld wordt over cultuurhistorie, het beheer en de veehouderij. Het kerstmenu ziet er als volgt uit:
VOORAF
Rouleau van hert met nori en prei (🍃Rouleau van pompoen en prei) | Miso mayonaise | Zoetzure sjalot | Gelei van zuurkool | Aardappel Tuille | Zuurkool
TUSSEN
Zacht gegaarde kabeljauw (🍃Bananenbloesem tartaar) | Gele biet tartaar | Zoetzure Granny Smith| Vinaigrette van rode biet | Aardappel mosterd krokant
TUSSEN
Langzaam gegaarde wortel | Oliebol van aardappel | Uiencompote | Uienstroop | Gepofte aardappel | Wortelcrème
HOOFD
Mooi stuk Bossems Brandrood (🍃Gepofte knolselderij) | Hasselback aardappel | Cranberry ketchup | Gebrande spruit | Schorseneren | Jus van rode kool
PRÈ DESSERT
Limoenijs
DESSERT TO SHARE
Pannacotta van oude kaas | Koffiecrème | Gekarameliseerd perenijs | Mousse van pastinaak | Gefrituurde pastinaak | IJs van Bossems blendthee
🍃 = de vegetarische variant
KOSTEN
Volwassenen: 5 gangen € 69 pp (incl. wandeling, glühwein, amuses en pré dessert)
In overleg is er een speciaal kindermenu
Extra kaasplank: € 10 pp
Kaas i.p.v. dessert + € 6 pp