(H)eerlijk vlees
rechtstreeks van de boerderij

  • Box Brandrood
  • Pincanha Staartstuk
  • Schenkel
  • Hachee

Transparant

Van bodem tot bord

Op onze boerderij verzorgen we met respect en toewijding een kudde unieke Brandrode Runderen. Ze leveren door hun natuurlijke leefwijze 100% kwaliteitsvlees, zeldzaam lekker.

Bossems Brandrood staat voor:

  • Een echt ‘koeienleven’ in de buitenlucht
  • Kalfjes die bij de koe blijven
  • Bevorderen van de biodiversiteit en een gezonde bodem
  • Kruidenrijk gras als voeding
  • Circulaire werkwijze zonder kunstmest, bestrijdingsmiddelen of preventieve antibiotica
  • Lokale slacht, rijping en verwerking in eigen slagerij

Vlees bestellen

  • Veelgestelde vragen

    • Wat maakt het Brandrode Rund uniek?

      Het Brandrode Rund is een Oudhollands ras dat na de melkquotering dreigde te verdwijnen, doordat boeren zich gingen specialiseren in melkvee of vleesvee.

      Voor de Oudhollandse zogenaamde dubbeldoelrassen was in de moderne landbouw geen plaats meer. Met een aantal enthousiaste fokkers is het Brandrode Rund tegen uitsterven behoed. Hun robuustheid, kracht en sobere leefwijze krijgen inmiddels meer waardering en het ras draagt bij aan de broodnodige biodiversiteit.

      Het klinkt misschien raar, iets eten dat zeldzaam is. Toch is dat dé manier om het ras in stand te houden: door het economisch rendabel te maken, waardoor er grotere kuddes gehouden kunnen worden met gezonde bloedlijnen.

    • Is het mogelijk
      om een bestelling op te halen?

      Jazeker is het mogelijk om een bestelling op te halen. Dit kun je aangeven bij je bestelling tijdens het afrekenen. Zodra je bestelling klaarligt, nemen we contact met je op om een afhaalmoment af te spreken.

    • Wat zijn de verzendkosten?

      Versproducten gekoeld of bevroren versturen vergt meer inspanning dan een regulier pakket. Je zult begrijpen dat de verpakkings- en transportkosten daarom hoger liggen. Deze extra kosten berekenen we niet door in de producten; we houden nu eenmaal van transparant werken. Hierdoor zijn de verzendkosten wellicht wat hoger, dan dat je gewend bent:

      • gratis vanaf een bestelbedrag van € 150
      • € 10 voor een bestelbedrag tussen € 110 en € 150
      • € 15 voor een bestelbedrag onder € 100

      Wij hanteren geen minimum bestelbedrag, maar grotere bestellingen zijn dus wel voordeliger qua verzenden en zijn duurzamer.

    • Hoe verpakken jullie het vlees?

      Na het rijpen snijden we het vlees in porties en vacuüm-eren we het in handzame hoeveelheden. Vacuüm verpakken, waarbij alle lucht uit de zak wordt gehaald, heeft de volgende voordelen:

      • Het vlees blijft langer vers op een natuurlijke manier;
      • Het is een hygiënische manier van werken;
      • Smaak en malsheid blijven gegarandeerd, doordat alle vleessappen in de verpakking blijven;
      • Het vlees is beschermd tegen uitdroging of vriesbrand in de vriezer;
      • Ontdooien gaat eenvoudig zonder verlies van vocht.
    • Hoe kan ik het vlees het beste ontdooien?

      Het beste is om het vlees een dag van tevoren in de vacuümverpakking in de koelkast te leggen. Wil je het sneller ontdooien, dan kun je het in de verpakking in een bak koud water leggen.

      Vergeet niet om het vlees rustig op kamertemperatuur te laten komen, alvorens het te bereiden. Dat komt de smaak ten goede!